logo

ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM EGYETEMI KÖZPONTI KÖNYVTÁR

akadálymentes változat

Európa Szerver

Magyarország legnagyobb magyar nyelvű internetes EU adatbázisa. Több ezer oldal hiteles dokumentumot tartalmaz. Folyamatosan frissülő adatbázis, archívummal és statisztikai adatokkal. A feldolgozott anyagok hiteles forrásból származó dokumentumok magyar nyelvű tartalmi kivonatai, illetve statisztikai adatok. A közzétett anyagok ilyen formában csak az Euro Info Service szolgáltatásában hozzáférhetők.

Az adatbázis célja: az Európa Unió aktuális és jövőbeni kérdéseinek komplex vizsgálata, melyek az Unió egészének fejlődését és a magyar érdekeket tekinti prioritásnak. A szakanyagok az EU egészét igyekeznek bemutatni.

Az adatbázis építése során felhasznált források: elsősorban az Európai Bizottság, az Európai Parlament, a Gazdasági és Szociális Bizottság, a Régiók Bizottságának és közvélemény-kutató intézetek anyagai, hivatalos publikációk, tanulmányok, jelentések, előrejelzések, koncepciók és gyakorlati tanácsok, az OECD és a Világbank integrációs szakmai anyagai, illetve az Eurostat hivatalos statisztikai adatai.

A szolgáltató a http://www.euroinfo.hu/europaszerver címen érhető el.

Az adatbázis használatához be kell jelentkezni. Az adatbázist minden egyetemi IP címmel rendelkező olvasó használhatja. A felhasználói azonosítót és jelszót az olvasótermi tájékoztató könyvtárosoktól lehet kérni.

Rovatok


Grafikus felület